I dag bliver Dim Sum spist over hele Kina og verden, men Dim Sum menes faktisk at have sin oprindelse i det sydlige Kina, helt konkret Guangdong region for over 2.500 år siden. Det er i hvert fald ud fra en masse henvisninger, som man i Kina har fundet frem til ud fra gamle skrifter i form af musik og poesi.
I Kina siger det sig selv, at man skal drikke te, imens man spiser dumplings. Hvilket er derfor, at man i Hong Kong og generelt i det sydlige Kina siger » skal vi drikke te «, hvilket også kan refereres til » skal vi Yum Cha « fremfor » skal vi spise Dim Sum «. Det er, fordi det i Sydkina har den samme hensigt, hvis man ønsker at tage på en Dim Sum restaurant.
Tager du eksempelvis en tur til Sydkina eller generelt til Los Angeles i USA, hvor der er en masse områder fyldt med Dim Sum restauranter og kinesiske fællesskaber, vil du opleve, at langt de fleste border vil der blive serveret kinesisk te under restaurantbesøget. Her hos Royal Garden vil du ligeledes opleve, at mange af vores gæster om eftermiddagen i weekenderne også vil bestille kinesisk te til maden. Det gælder både nogle af de danske gæster, samt de fleste asiatiske gæster.
Kinesisk te – Historien som nu er en tradition
Den unikke kulinariske tradition begyndte for tusinder af år siden. De der rejste langs den gamle Silkevej gennem Kina, havde ofte brug for et sted at hvile, før de fortsatte deres rejse. Som svar på den stigende mængde mennesker, der passerer igennem, åbnede tehuse sig langs vejkanten i det sydlige Kina.
Det var også omkring dette tidspunkt, hvor der blev vakt stærke påstande om, at te understøtter og hjælper på fordøjelsen. Fra da af begyndte tehuse at servere små pakker mad eller ‘Dim Sum’ med deres te, og således blev “Yum Cha” født, hvilket også udviklede traditionen med » skal vi Yum Cha «.
Dagens verden
I Kina bliver Dim Sum serveret meget tidligt om morgenen til om eftermiddagen. Restauranterne i Kina begynder allerede at åbne dørene op for Dim Sum kl. 6.30 om morgenen. Herefter vil det blive serveret til midt på eftermiddagen.
Desuden er det meget normalt, at man i Kina bliver spurgt om, hvilken type te I ønsker at have, i stedet for at tjenerne spørger, hvilke drikkevare I ønsker at have. Det er derfor, at vi hos Royal Garden tilbyder helt op til 5 forskellige typer kinesisk te. Vores restaurantkoncept går nemlig ud på, vi ønsker at bringe dig som vores gæst så tæt på en autentisk og kulinarisk kinesisk restaurantoplevelse som muligt.
Skal vi bringe en lille del af Kina hen til dig? Så book bord allerede i dag! Se vores ledige tider her.
Vidste du, » at man i Kina drikker te hele dagen, og at det er almindeligt antaget, at der er lige så mange varianter af kinesisk te, som der er franske vine? «