Dumplings er en ret, som de fleste kender til, men ikke rigtig ved, hvad er.
Søger man eksempelvis på Google, hvad er dumplings, vrimler det med et hav af forskellige beskrivelser og forklaringer, om hvad dumplings faktisk er. Det gælder uanset, om man søger det på dansk eller engelsk:
- Hvad er dumplings?
- What is dumpling?
- What are dumplings?
Det er helt forståeligt, at der er en masse forskellige beskrivelser på, hvad dumplings reelt er. Der er selv forskellige historier på hvor dumplings faktisk stammer fra. Nogle mener, at dumplings først blev introduceret tilbage til Han Dynastiet i det gamle Kina, mens andre fortællinger drejer historien sig mod Europa.
Men uanset hvor og hvornår dumplings blev introduceret, har de fleste fået stiftet bekendskab med dumplings i form af den japanske Gyoza, Shanghai dumplings, suppe dumplings, wanton og mange andre små asiatiske tapas retter.
Hvad er dumplings så?
Hvis man kort skal beskrive, hvad er dumplings, kan det blive betegnet som små smagfulde retter, der består af noget pakket dej med lækkert fyld af utallige kombinationer – lige fra kød, skaldyr, fisk, grøntsager, nudler og så videre. Her hos Royal Garden tilbyder vi blandt andet håndlavet dumplings, hvor vi har pakket dejen ind med kammuslinger, rejer, selleri, ingefær og hvidløg. Dette er kun én ud af de 55 forskellige dumplings, som vi tilbyder.
Desuden kan dumplings blive serveret dampet, stegt eller friturestegt, som en del af et måltid til sin forret, mellemret eller hovedret. Hos Restaurant Royal Garden har vi eksempelvis lagt mærke til, at en del af vores gæster foretrækker at bestille en masse dumplings til bordet, hvor de sammen med deres familie, venner eller bekendte deler alle retterne, som en stor social dining oplevelse.
Vi har også oplevet, at gæsterne deler en eller to forskellige dumplings med hinanden til forret, hvor de efterfølgende får serveret nogle traditionelle kinesiske retter til hovedretten, såsom vores Peking and, Crispy and, aubergine med rejer på jerntallerken m.m.
Men i de fleste tilfælde har vi observeret, at vores gæster bestiller et hav af forskellige dumplings og kinesiske retter, hvor maden løbende vil blive serveret. Det er helt klart måden, som de fleste af vores gæster foretrækker, at få bestilt og serveret deres retter på, så de på den måde kan få en rigtig autentisk og kinesisk madoplevelse – ligesom når man er på en kinesisk restaurant i Kina.
Det skal lige nævnes, at dumplings blandt andet kan nydes om morgen, til frokost eller aftensmad, hvis man er i Kina. Fyldningen kan ligeledes variere ud fra, hvad man ønsker. Det er faktisk kun fantasien, som reelt kan sætte grænser for, hvad man kan putte i sine dumplings.
Er der forskel på dumplings og Dim sum?
I teorien er der ikke nogen forskel på dumplings og Dim sum. Dumplings er en del af Dim sum og omvendt. Men i det korte træk, hvis der er forskellige dumplings retter på bordet, bliver det i Kina kaldt for Dim Sum.
Er der derimod en, ti eller hundrede af den helt samme dumpling, vil det stadig blive kaldt dumplings.
Ønsker du at prøve smagen af håndlavet og traditionelle dumplings? Måske drømmer du om at prøve en masse forskellige dumplings, så du virkelig kan prøve kræfterne af ved en traditionel Din Sum oplevelse?
Hos Royal Garden har vi siden 1999 specialiseret os i at lave håndlavet og traditionelle dumplings. Vores restaurantkoncept går ud på, at bringe vores gæster på en autentisk og kulinarisk rejse fra Danmark til Kina – helt specifikt Sydkina.
Bestil dit bord her, og lad os skabe en unik og spændende dumplings oplevelse for dig!